poster

Zora dubrovačka

Zora dubrovačka (2013)

Drama | Croatia
Director: Branko Ivanda

Where to watch
Show not available in country
Rating: 4.3/10
User rating: 8.7/10
(27 votes)

Radnja ove priče je smještena početkom devedesetih, kada je Dubrovnik bio pod stalnom opsadom mjesecima. Priča o ukradenoj mladosti dvoje mladih ljudi koji će zbog rata brže odrasti i sazrjeti podsjetit će nas na snagu ljubavi. Kasno je ljeto 1991. godine u Dubrovniku čiji stanovnici još uvijek nisu svjesni onog što slijedi, a zraku se ipak osjeća napetost i strah od neizvjesnosti rata. Na procesiji Svetog Križa koja se obilježava blagoslovom brodova i paljenjem svijeća, glavni junak serije, mladi Maro Kesovija (Boris Ler) prvi put ugleda prelijepu Juditu Knego (Barbara Bilić) i ljubav je rođena na prvi pogled.
Jutro 1. listopada 1991. godine: u gradu Dubrovniku započeo je rat. Granatiranjem odašiljača na Srđu Dubrovnik je započeo svoju agoniju, a njegovi stanovnici borbu za život i slobodu.

Kasno je ljeto 1991. godine u Dubrovniku. U Hrvatskoj su već uvelike započela strašna ratna zbivanja, dok najljepši grad na svijetu još uvijek odolijeva napadima agresora.
Judita Knego je izuzetno lijepa, tiha i nježna djevojka koja ni ne može predočiti ljudsko zlo i ratne strahote koje će se uskoro sručiti nad njenim rodnim gradom. Juditina majka Maris Knego, nasljednica je stare plemenitaške dubrovačke obitelji Menčetić. Udana je za Dživa Knega, markantnog i izuzetno sposobnog dubrovačkog poduzetnika za kojim uzdišu mnoge žene. U vili Menčetić s obitelji Knego žive još i kućna pomoćnica Magdalena te njezina kći Jana. Jana i Judita su najbolje prijateljice, međutim zavist koju Jana od malena osjeća prema svojoj bogatoj prijateljici pojačat će se kad se zaljube u istog muškarca.

Maro Kesovija je hrabar, ambiciozan i pošten momak. Živi s ocem i majkom u malom mjestu Gruda u Konavlima gdje se dugo godina uspješno bave poljoprivredom. Na procesiji Svetog Križa Maro prvi put ugleda Juditu i postaje očaran tom zagonetnom, prekrasnom djevojkom. Preko svoje improvizirane radio stanice Maro pokušava ući u trag ljepotici, no Janina glavna preokupacija postaje spriječiti susret Mara i Judite. Iz nepovoljne situacije Juditu spašava upravo Maro. Oni provode romantičnu noć na Srđu.

RECOMMENDATIONS
  • Billions (2016)

    image
    U.S. Attorney Chuck Rhoades goes after hedge fund king, Bobby "Axe" Axelrod in a battle between two powerful New York figures.
  • Euphoria (2019)

    image
    A look at life for a group of high school students as they grapple with issues of drugs, sex, and violence.
  • Mildred Pierce (2011)

    image
    Glendale, California, 1931: Mildred Pierce, a young mother with a talent for baking, is left a "grass widow" after throwing her husband, Bert, out of the house....
  • Grey's Anatomy (2005)

    image
    A drama centered on the personal and professional lives of five surgical interns and their supervisors.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.