poster

Godine za pamćenje

Godine za pamćenje (2012)

dokumentum | Horvátország

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban

Ove riječi s uvodne špice kojima počinje dokumentarno-filmska serija "Godine za pamćenje" autora Hrvoja Juvančića možda i najbolje opisuju o čemu se u seriji radi i koja joj je umjetnička težnja.
Zamišljena kao almanah najvažnijih događanja u Hrvatskoj od 1964. godine, s težištem na svakodnevnom životu, a ne politici, kao što je uobičajeno, serija nas vodi, u nekome nostalgično, a nekome obrazovno putovanje u našu zajedničku prošlost.
Prve 3 epizode Hrvoje Juvančić pripremio je istražujući i pregledavajući više od 1600 arhivskih jedinica Hrvatske televizije iz 1964., 1965. i 1966. godine, iz kojih su izabrani najzanimljiviji kadrovi i reportaže. Uz pomoć stručnog suradnika, povjesničara dr. Igora Dude, tako sistematizirani materijal zatim je spojen u zanimljive polusatne priče o zbivanjima u tim davnim godinama za pamćenje.
U seriji se kao suvremeni komentatori filmske arhive pojavljuju i brojni sudionici tih događaja, a uz uglavnom crno-bijele snimke, serija je obogaćena i brojnim grafičkim kolor materijalima iz tog razdoblja: razglednicama gradova, reklamama, markama i stripovima.
Neka putovanje vremenskim strojem počne!

AJáNLáSOK
  • Gut zu wissen

    image
  • Autókereskedők (2003)

    image
    The hosts team up to find and flip serviceable used classic cars. Mike scours the Internet and local trade rags for bargain-priced modern classics needing...
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
  • 42 - The Answer to Almost Everything (2021)

    image
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.