poster

Moć boja

Moć boja

dokumentum | Horvátország

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban

Dokumentarna serija "Moć boja" u šest polusatnih epizoda prikazuje nešto što zapravo ne postoji, a dio je našeg svakodnevnog života i prisutno je na razne načine u svim njegovim segmentima; boje koje nas okružuju i utječu na nas svojom kvalitetom i simbolikom proizvod su svjetla i vida i postoje samo kao moždana interpretacija.

Na temelju istraživanja Aide Brenko i Mirjane Randić, kustosica Etnografskog muzeja u Zagrebu i autorica izložbe "Moć boja", nastala je istoimena serija scenarista i redatelja Dražena Žarkovića i urednice Ljiljane Šišmanović.

Voditelj Frano Domitrović i brojni stručnjaci s raznih područja te kazivači iz svih krajeva Hrvatske uvode nas u svijet boja tumačeći njihovu fizikalnu i kemijsku prirodu, kulturološku konstrukciju kao temelj simboličkih sustava, sredstva za izražavanje društvenog identiteta, psihološkog poticaja, lingvističkog sredstva, liturgijskog elementa, sastavnog dijela ljepote i mode, kao i tradicijskog odijevanja i još mnogo toga, što o bojama za koje svi znamo, znamo i ne znamo.

Snimatelj je Mak Vejzović, a skladatelji Dubravko Robić i Igor Lepčin.

AJáNLáSOK
  • Elhagyott építmények (2016)

    image
    A világ csak úgy hemzseg a lenyűgöző építészeti beruházásoktól. Ezek, ha sikeresnek bizonyulnak, boldogabbá teszik használóikat, ámulattal töltik el szemlélőiket...
  • Le point (1980)

    image
    "Le Point" was a Quebecer television program broadcast on Radio-Canada from 1981 to 2006. It offered reports or interviews on current events.
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
  • Mein neuer Alter (2010)

    image
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.