poster

Hrvatska zajednica u Čileu: Hrvatski grad na kraju svijeta

Hrvatska zajednica u Čileu (2019)

dokumentum | Horvátország

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban

éVAD: 1

RéSZ: 3

TARTALOM ISMERTETő

Regija Magellan je najjužnije naseljeno područje na svijetu, s prekrasnim krajolicima ali i jakim udarima vjetra. Na jug Čilea Hrvati su stizali privučeni "zlatnom groznicom" još od kraja 1870. godine i nastanili su se u Ognjenoj zemlji. No "zlatna groznica" nije dugo trajala i mnogi, razočarani neuspjehom, napustili su neizvjestan posao sa zlatom i nastanili se u Punta Arenasu, s druge strane Magellanova prolaza.
Razvoju ovoga dijela čileanske Patagonije uvelike su pridonijeli hrvatski doseljenici, koji su na početku činili 40% svih doseljenika u regiji. Oni su promijenili izgled Punta Arenasa, koji je od sela postao grad. Trg, škola, vatrogasna postrojba, sportski klub, ulice, trgovine, zgrade, gotovo svako raskrižje može ispričati nešto što je usko povezano s hrvatskim doseljenicima i njihovim potomcima. Punta Arenas je grad s najvećim postotkom Hrvata na južnoameričkom kontinentu.

Fényképek

Hrvatska zajednica u Čileu: Hrvatski grad na kraju svijetaHrvatska zajednica u Čileu: Hrvatski grad na kraju svijetaHrvatska zajednica u Čileu: Hrvatski grad na kraju svijetaHrvatska zajednica u Čileu: Hrvatski grad na kraju svijetaHrvatska zajednica u Čileu: Hrvatski grad na kraju svijetaHrvatska zajednica u Čileu: Hrvatski grad na kraju svijetaHrvatska zajednica u Čileu: Hrvatski grad na kraju svijetaHrvatska zajednica u Čileu: Hrvatski grad na kraju svijetaHrvatska zajednica u Čileu: Hrvatski grad na kraju svijeta

Kritikak


Nincs vélemény
AJáNLáSOK
  • Show Me Where You Live (2017)

    image
    'Show Me Where You Live (Habiter Le Monde)' is a documentary series that aims to answer the following question: How can human beings claim ownership to a space so...
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
  • Elképesztő rejtélyek (2019)

    image
    The show will explore the facts behind the world's most fascinating, strange and inexplicable mysteries.
  • Ola Polonia - Polacy w Brazylii i Ameryce Południowej

    image
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.