SADRžAJ

Josefin (M. Öhman) se s majkom i ocem svećenikom doselila na selo. Nikoga ne poznaje, a djeca u školi prihvaćaju je s neprijateljstvom. Osamljena je i žalosna sve dok ne upozna Huga (F. Becklen). A Hugo je neobičan dječak, ne ide u školu, sam je sebe odgojio, ali je prirodno ugodan i pristojan. Kad ga dovedu u školu, nakloni se učiteljici, a sa svakim djetetom rukuje se hodajući od klupe do klupe. Zna ošišati djeda i vozi starinski bicikl s golemim prednjim kotačem. Sve su njegove igre zanimljive i Josefin je sretna što napokon ima prijatelja. Lunjaju poljima i šumom, zatrpavaju se pijeskom, tjeraju lovce da ne ubijaju životinje. I sprijatelje se s vrtlarom koji svako ljeto dolazu u selo...

"Hugo i Josephin" neobično je lijep film, idiličan i spor, u kojemu se u miru može uživati u ugođaju i lijepim prizorima, a Hugo i Josefin dvoje su simpatične djece koja kao da svemu oko sebe daju neki magični čar. Redatelju Kjellu Gredeu ovo je bio prvi igrani film, a glavni glumci jedva da imaju više od sedam godina. Maria Gripe, prema čijim je romanima snimljen film, poznata je švedska spisateljica za djecu i filmska i televizijska scenaristica, a godine 1974. osvojila je književnu nagradu H. C. Andersen. Film je osvojio švedsku filmsku nagradu Gulbagge za režiju i najbolji film, a u San Sebastianu nagrađen je Srebrnom školjkom kao najbolji debitantski film.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.