Ocjena: 6.2/10
Ocjena korisnika: 4.5/10
(2 glasa)

SADRžAJ

Priča o ženama pionirima na području istraživanja, očuvanja životne okoline i literature.
Jednosatni specijal „Utjecajne žene: Mijenjanje svijeta“ slavi žene svih kultura i naroda koje slamaju prepreke, mijenjaju svoje zajednice i nadahnjuju globalno djelovanje kako bi svijet postao bolje mjesto. U zadnjih sto godina, žene diljem svijeta su zahvaljujući nevjerojatnoj upornosti stekle pravo glasa i pravo sudjelovanja u svim vidovima javnog života, pravo na obrazovanje i rad, te mnoga druga prava i slobode. No, to je i dalje svijet u kojem se žene bore kako bi stekle ili sačuvale neka temeljna prava. U mnogim zemljama, žene još uvijek nisu potpuno ravnopravne s muškarcima u pogledu obrazovanja, prava na rad i jednaku plaću, prava na zaštitu od iskorištavanja i fizičkog nasilja. Također svjedočimo nastojanjima određenih skupina da reduciraju slobodu odlučivanja žena u vidu reproduktivnih prava i brige o vlastitom tijelu. Premda žene danas imaju zajamčena prava i slobode kao nikad prije u povijesti, dug je put prema ostvarivanju potpuno ravnopravnog položaja žena u društvu. Upravo zato je jednosatni specijal „Utjecajne žene: Mijenjanje svijeta“ posvećen nevjerojatnim ženama koje su zahvaljujući svojoj ustrajnosti, hrabrosti i talentima pomogle oblikovati današnji svijet. Neke od tih žene žive s primatima u prašumi, a neke rone oceanima kako bi pronašle način za očuvanje planeta Zemlje. Neke žene testiraju nove tehnologije u svemiru, a druge pak otkrivaju podrijetlo čovjeka u špiljama Afrike. One probijaju stakleni strop u medijima, sudnicama, učionicama i uredima kako bi olakšale put ženama budućnosti te omogućile pravu ravnopravnost.

Scenarist:
Producent: Alex Brady

Fotografije

Utjecajne žene: Mijenjanje svijetaUtjecajne žene: Mijenjanje svijetaUtjecajne žene: Mijenjanje svijetaUtjecajne žene: Mijenjanje svijetaUtjecajne žene: Mijenjanje svijetaUtjecajne žene: Mijenjanje svijetaUtjecajne žene: Mijenjanje svijetaUtjecajne žene: Mijenjanje svijetaUtjecajne žene: Mijenjanje svijeta

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.