SADRžAJ

Živopisna istinita priča o mladoj djevojci koja prodaje kukuruz na ulicama ruralne Ugande čiji se svijet brzo promijeni kad otkrije da ima nevjerojatan talent za šah i postane glavna natjecateljica na šahovskoj sceni.
Adaptacija hvaljene knjige „Kraljica Katwea: Pobjednički put jedne djevojke da postane prvakinja u šahu“ iz 2012. Priča je to o Phioni Mutesi (Madina Nalwanga), međunarodnoj šahovskoj senzaciji iz slamova Ugande. S devet godina Phiona upoznaje Roberta Katendea (David Oyelowo), izbjeglicu i misionara koji nastoji osnažiti djecu učeći ih da igraju šah. Uz Roberta i potporu svoje zajednice, Phiona postaje glavna natjecateljica na šahovskoj sceni te sanja o tome da postane velemajstor, najviše postignuće u šahu. Oskarovka Lupita Nyong'o igra Harriet, Phioninu majku.

Fotografije

Kraljica KatweaKraljica KatweaKraljica KatweaKraljica KatweaKraljica KatweaKraljica KatweaKraljica KatweaKraljica KatweaKraljica Katwea

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.