SADRžAJ

Iskusnog novinara Tullyja Windsora (Ron Silver), njegov urednik Tom Heath (Roy Scheider) uvuče u intrigu koja ima veze s pričom za koju je Tully dobio uglednu nagradu Pulitzer prije nekoliko godina. Ispostavi se da je najveći ikad iskopani dijamant u Drugom svjetskom ratu iskorišten kako bi se kupila sloboda jedne Židovke, dotad zatočene u koncentracijskom logoru. Međutim, poslije rata, tajanstveni je dijamant nestao, a u potragu su se dali mnogi: Rusi, bivši nacisti, gangsteri, kao i prvotni vlasnik. Čini se da je upravo priča koju je novinar napisao o preživjeloj logorašici izvor mnogih tragova koji vode prema dijamantu.

Nesvakidašnji zaplet uzbudljivog akcijskog trilera "Bijeli Gavran" spaja u sebi sve elemente akcijskog i kriminalističkog žanra, ali vrlo dojmljivo podsjeća na tragična stradanja Drugog svjetskog rata, koja su svoj trag ostavila i na desetljećima mira. Iskusni televizijski redatelj Andrew Stevens sigurno vodi film ka vrhuncu, u čemu mu sjajnim, nijansiranim ulogama pomažu legendarni Roy Scheider i Ron Silver kao novinar koji će pokazati da čak i vrijednost najskupljeg dijamanta nije ništa u usporedbi s dragocjenošću ljudskih života. Višeslojna tematika, ispreplitanje osjećaja straha, neizvjesnosti, boli, ljubavi samo su neki od obećavajućih elemenata ovog sjajnog akcijskog trilera.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.