poster

Sveti Jurij ubija zmaja

Sveti Georgije ubiva aždahu (2009)

drama, povijesni, romantika, ratni | Srbija, Bosna i Hercegovina, Bugarska

Ocjena: 6.4/10
Ocjena korisnika: 7.6/10
(24 glasa)

SADRžAJ

Godina 1914. Selo u Srbiji na obali rijeke Save, prirodne granice s moćnim Austrougarskim carstvom. Stanovništvo u selu je podijeljeno između dvije radikalno suprotstavljene struje - na jednoj strani su tjelesno sposobni seljani, potencijalni vojni regruti, a na drugoj invalidi veterani iz prethodna dva balkanska rata. Između te dvije grupe vlada veliki animozitet. Ubrzo počinje Prvi svjetski rat i zdravi dio populacije je mobiliziran. Invalidi koji su ostali u selu pokušavaju iskoristiti žene i sestre vojnika. Ove vijesti dopiru do srpskih vojnika u rovovima par dana prije očekivanog neprijateljskog napada. Da bi spriječila pobunu, srpska Komanda odlučuje poslati invalide na frontu i tako riješi "neprijatnost". Ovi neobični događaji, zasnovani na istinitoj priči, pozadina su za nesretni ljubavni trokut između mladog ratnog invalida, lokalnog policajca i njegove žene, koji se okončava kao u staroj grčkoj tragediji, a zapaženu ulogu ostvarila je Nataša Janjić.

Fotografije

Sveti Jurij ubija zmajaSveti Jurij ubija zmajaSveti Jurij ubija zmajaSveti Jurij ubija zmajaSveti Jurij ubija zmajaSveti Jurij ubija zmaja

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.