poster

Dobro jutro, noći

Buongiorno, notte (2003)

drama, povijesni | Italija
Redatelj: Marco Bellocchio
Pink World Cinema | 22. 04. 2024. | 13:07

Ocjena: 7.1/10
Ocjena korisnika: 7.5/10
(4 glasa)

SADRžAJ

Film italijanskog veterana Marka Belokia bavi se otmicom političara Alda Mora, događajem koji je potresao italijansku javnost krajem 70-ih. Radnju pratimo iz ugla devojke kidnapera. Saznajemo sve o njenim odnosima sa svojim kolegama i sa samim kidnapovanim. Jedan od kidnapera se zbližava sa svojom žrtvom, a glavna junakinja provodi sate gledajući ga kroz špijunku i maštajući o tome kako mu pomaže da pobegne. Na marginama filma prikazane su i političke intrige koje su sprečile postizanje dogovora sa otmičarima o oslobađanju. Videćemo i originalna, veoma potresna, pisma Alda Mora i njegove porodice koja su razmenjivali preko medija. Danas, kada je tema terorizma više nego aktuelna, ovaj film nam nudi prikaz međuljudskih odnosa unutar terorističke organizacije.

Fotografije

Dobro jutro, noćiDobro jutro, noćiDobro jutro, noćiDobro jutro, noćiDobro jutro, noćiDobro jutro, noćiDobro jutro, noćiDobro jutro, noćiDobro jutro, noći

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.