SADRžAJ

Obiteljski film o upornosti djevojčice iz imigrantske obitelji da uspije u svom cilju te o zbližavanju dviju kultura zahvaljujući prijateljstvu djece koja znaju što žele. Sawsan (M. Sia Paul) je djevojčica iz muslimanske obitelji koja je imigrirala u Dansku. Iako njezini roditelji nisu tradicionalni muslimani, sa strogim pravilima odijevanja i ponašanja, ipak žive drukčije nego danske obitelji. Sawsan ide u školu u kojoj je većina djece također iz imigrantskih obitelji. Kad u školu stigne Karl (S. Espersen Byder), on je na meti jačih dječaka iz razreda, jer je, na neki način, i on slaba manjina. Stigao je iz provincije u Kopenhagen. Njih se dvoje sprijatelje nakon što Sawsan jednom prilikom stane u Karlovu obranu. Karl otkriva da Sawsan izvrsno pjeva i svira gitaru, te da bi htjela nastupiti na državnom natjecanju za darovitu djecu. No, čini se da propozicije ne dopuštaju da nastupi dijete koje nije Danac...
Ovaj se izvrstan film na zabavan način bavi temom različitosti i tolerancije, pokazujući ne samo da Sawsan pripada društvenoj manjini, nego i Karl, koji je samo "provincijalac": granice netoleriranja različitosti beskrajne su ako se tom procesu dopusti da se razvija. Prijateljstvo Karla i Sawsan približit će i njihove obitelji, te čitave dvije kulture.

Fotografije

Do zvijezda i natragDo zvijezda i natrag

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.