SADRžAJ

Kaja, učiteljica njemačkog jezika u lokalnoj školi, uvijek dobronamjerna, simpatična i vedre naravi živi naoko uobičajeni, idilični obiteljski život u norveškom gradiću uz svog sina Theodora i muža Eirika kojeg uvijek nastoji odobrovoljiti. U njihovu blizinu doseli danski bračni par, Elisabeth i Sigve, te njihov tek posvojen sin iz Afrike. Već za prvom večerom koju Kaja organizira kao dobrodošlicu novim susjedima prividi sretnog obiteljskog života narušeni su sveprisutnom krizom odnosa kako kod Kaje i Eirika tako i kod novih susjeda...
Debitanski film Anne Sewitsky drama je koja studira sveprisutnu opsjenu ljudskih uloga u kojoj autorica skida celofan i ogoljuje svoje junake prikazujući ih nakon idealizirane početne točke u pravom svjetlu. U izvrsno odigranim ulogama posebno se ističu ženske uloge, Agnes Kittelsen i Maibritt Saerens kao dva antipoda koja to i ostaju i nakon skidanja maski. Od lepršave atmosfere autorica upućuje dramu k intrigantnom sloju onog skrivenog, ni malo ugodnog saznanja koje rastvara romantičnu interpretaciju te tako ono što je trebala biti lijepa priča postaje kritika društva i načina života. Anne Sewitsky je za svoj prvijenac "Ludo sretni" nagrađena u Sundanceu 2011. velikom nagradom žirija dok je za svoj prethodno kratki film, "Oh, My God!", osvojila Medvjeda na Berlinskom festivalu.

Fotografije

Ludo sretni

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.