SADRžAJ

Maki, dječak koji je pobjegao trgovcima robljem, sprijatelji se sa žirafom Zarafom, prijeđe pustinju, upozna gusara i doživi brojne druge dogodovštine na putu iz Afrike u Pariz.
Ispod baobaba starac priča djeci priču o vječnom prijateljstvu između desetogodišnjeg dječaka Makija i Zarafe, žirafe koja je ostala siroče, a koju je kao dar egipatski paša poslao francuskom kralju Charlesu X. Hassan, pustinjski princ, dobio je naredbu od paše da odvede Zarafu u Francusku. Ali Maki je naumio poduzeti sve u svojoj moći da spriječi Hassanovu misiju i vrati žirafu u njezinu domovinu, makar time riskirao vlastiti život, jer mora ispuniti obećanje dano njezinoj majci. Tijekom epskog putovanja iz Sudana u Pariz preko Aleksandrije, Marseillea i snježnih alpskih vrhova, dožive brojne pustolovine, sretnu pilota Malaterrea, par neobičnih krava, Mounh i Sounh, te gusarsku kraljicu Bouboulinu.

Fotografije

ZarafaZarafaZarafaZarafaZarafaZarafaZarafa

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.