poster

Kopernikova zvijezda

Gwiazda Kopernika (2009)


Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img
Ocjena: 4.8/10

SADRžAJ

Kada je Nikoli bilo deset godina, Paul van de Volder, nizozemski astrolog, posjećuje njegovu kuću u Torunu i proriče Nikoli briljantnu budućnost. Uz pomoć svoga oca dječak se počinje zanimati za zvijezde u nadi da će pronaći neke odgovore. Kad mu otac umre, Nikola ne klone duhom. Nešto kasnije počinje studirati na Jagielonskom sveučilištu u Krakovu. Ondje ponovno susreće Paula van de Voldera. Bitka za Nikolinu dušu počinje. S jedne strane imamo šarlatanskog astrologa Van de Voldera, s druge Vojtjeha iz Bruzdewa i druge profesore na sveučilištu. Mladi Nikola otkriva tajne neba. Astrologija i astronomija su u sukobu. Potraga i sumnja vode Nikolu do zapanjujućeg otkrića. U početku nije siguran, ali studija u Italiji nedvojbeno potvrđuje njegovu valjanost.
Međutim, prije nego što postane sasvim siguran u svoje tvrdnje, mladi Nikola mora ući u konačni sukob sa svojim protivnikom Nikolom Kopernikom, velikim astronomom koji je poznat širom svijeta jer je promijenio naš način opažanja našeg položaja u svemiru. Idealan povod da predstavimo heroja koji ne zaboravlja svoje dječačke snove o odrastanju. Naš junak, kao i većina nas, u početku je tražio snagu u drugima, ali odrastajući je otkrio svoju vlastitu snagu i mudro je iskoristio. Vjera i činjenice, čuda i stvarnost, snovi i težnje spajaju se u vremenu kada su se astronomija i astrologija miješale i kada su alkemičari tražili Kamen mudraca. Bilo je to izvanredno doba velikih otkrića i rasta renesanse u Europi bez granica.

Fotografije

Kopernikova zvijezda

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.