poster

Priče s končom iz borše Stanka Ferića: Šibenski Trubaduri

Priče s končom iz borše Stanka Ferića: Šibenski Trubaduri (2018)

dokumentarni | Hrvatska
Redatelj: Ivo Kuzmanić

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Šibenski novinar i publicist Stanko Ferić i njegova supruga, uređujući emisiju na lokalnoj radiopostaji, pokrenuli su referendum o najpopularnijoj pjesmi šibenskog područja. Ispostavilo se da su se visoko na ljestvici popularnosti našle i one koje nisu nikad objavljene na nekom nosaču zvuka ali su ih, unatoč tome, mnogi u tome kraju dobro poznavali. Autora tih pjesama, koji ih sami i izvode, u Šibeniku i okolici ima petnaestak, i to unutar različitih naraštaja. Govore o zavičaju, načinu života u određenom vremenu ili o ljubavi. Stanko Ferić nazvao ih je trubadurima, što su rado i prihvatili, pa se sada pod tim nazivom okupljaju i nastupaju.
U prvoj epizodi sudjeluju i pjesme izvode: Vladimir Vlađa Nalis, Svetin Milutin Mačak, Josip Bašić, Vedranko Šikić Balara, Joso Gracin, Građanin Josip, Zoran Košuljandić i Kristijan Kike Goja.
Istraživač i narator: Stanko Ferić
Autor glazbe za špicu: Alan Bjelinski

Scenarist:
Producent: Stjepan Erić

Fotografije

Priče s končom iz borše Stanka Ferića: Šibenski TrubaduriPriče s končom iz borše Stanka Ferića: Šibenski TrubaduriPriče s končom iz borše Stanka Ferića: Šibenski TrubaduriPriče s končom iz borše Stanka Ferića: Šibenski TrubaduriPriče s končom iz borše Stanka Ferića: Šibenski Trubaduri

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.