poster

Percy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromova

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)

akcija, fantazija, obiteljski, avanturistički | Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada, SAD
Redatelj: Chris Columbus


Ocjena: 5.9/10
Ocjena korisnika: 8.4/10
(45 glasova)

SADRžAJ

Percyju Jacksonu školske brige najmanji su problem. Bogovi Olimpa i mitološka čudovišta oživjeli su iz knjiga i ušli u njegov život. Zeusova je munja ukradena, a sumnja pada na Percyja. Dok traga za munjom, otkrije tajnu moćniju od bogova.
Tinejdžer Percy Jackson ima problema u školi – ali oni mu predstavljaju najmanji izazov. 21. je stoljeće, ali bogovi Olimpa išetali su sa stranica Percyjevih knjiga o grčkoj mitologiji i ušli u njegov život. Percy otkrije da mu je pravi otac Posejdon, bog mora, što znači da je sam Percy polubog – napola čovjek, napola božanstvo. Istodobno, Zeus, kralj bogova, optuži Percyja da je ukrao Zeusovu munju, izvorno oružje masovnog uništenja. Moćni su bogovi Olimpa u zavadi što bi moglo potaknuti rat koji bi mogao zahvatiti naš cijeli planet. Sada se Percy mora pripremiti za pustolovinu života, a ulozi ne mogu biti viši. Dok se prijeteći olujni oblaci nadvijaju nad Zemljom, a njegov se vlastiti život nalazi u opasnosti, Percy putuje u posebno utočište zvano Kamp miješane krvi gdje mora naučiti kako obuzdati svoje novootkrivene moći i spriječiti razorni rat među bogovima. Ondje Percy upoznaje drugo dvoje polubogova – ratnicu Annabeth koja traži svoju majku božicu Atenu te prijatelja i zaštitnika Grovera, koji je zapravo hrabri, ali neiskusni satir. Grover i Annabeth pridružuju se Percyju na nevjerojatnoj transkontinentalnoj odiseji koja ih vodi od vrata Olimpa u visinama iznad New Yorka do slavnog holivudskog znaka, pod kojim bukte vatre Podzemlja. O tome kako će putovanje završiti ovisi sudbina cijelog svijeta – kao i život Percyjeve majke Sally koju Percy mora izbaviti iz dubina samog pakla. Percy Jackson: napola čovjek, napola bog, no u potpunosti junak!

Fotografije

Percy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromovaPercy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromovaPercy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromovaFoto: RTL / © 2010 Twentieth Century Fox Film CorporationFoto: RTL / © 2010 Twentieth Century Fox Film CorporationFoto: RTL / © 2010 Twentieth Century Fox Film CorporationFoto: RTL / © 2010 Twentieth Century Fox Film CorporationFoto: RTL / © 2010 Twentieth Century Fox Film CorporationPercy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromovaPercy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromovaPercy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromovaPercy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromovaPercy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromovaPercy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromovaPercy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromovaFoto: RTL / © 2010 Twentieth Century Fox Film Corporation

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.