poster

Nagrada za europskog izumitelja: Jane ní Dhulchaointigh

European Inventor Award


Donde mirar
El programa no está disponible en el país

TEMPORADA: 2

EPISODIO: 14

SINOPSIS

Sugru - višenamjensko ljepilo koje se može oblikovati i služi za kreativne dekoracije i popravke. Jane ní Dhulchaointigh i njezin tim, finalisti Nagrade za europskog izumitelja 2018 u kategoriji Malih i srednjih poduzetnika.
Irska industrijska dizajnerica Jane ní Dhulchaoitigh i njezin tim FormFormForm izumili su prvo ljepilo koje se može oblikovati. Nazvali su ga Sugru, što na gaelskom znači "igra". Proizvod se može oblikovati poput gline, ali ima adhezivna svojstva jakog ljepila.
Svjesna toga da u današnjem svijetu svaki dan stvaramo velike količine otpada, ní Dhulchaoitigh je htjela stvoriti proizvod koji bi omogućio ljudima da jeftino i lako poprave svoje stvari. Pritom se nadala da će osloboditi kreativni potencijal ljudi kako bi riješili razne probleme, redizajnirali i prilagodili sve, od kamera i šalica za kavu do kućanskih aparata. A htjela je potaknuti ljude na promišljeniji i održiviji pogled na svoje stvari.
Sveučilište Ujedinjenih naroda predviđa da će se 2018. u svijetu proizvesti 50 milijuna tona elektroničkog otpada, a od toga će 9,3 tona biti osobni digitalni uređaji poput računala, displeja, pametnih telefona, tableta i televizora.

Imágenes

Nagrada za europskog izumitelja: Jane ní DhulchaointighNagrada za europskog izumitelja: Jane ní DhulchaointighNagrada za europskog izumitelja: Jane ní DhulchaointighNagrada za europskog izumitelja: Jane ní DhulchaointighNagrada za europskog izumitelja: Jane ní DhulchaointighNagrada za europskog izumitelja: Jane ní DhulchaointighNagrada za europskog izumitelja: Jane ní DhulchaointighNagrada za europskog izumitelja: Jane ní Dhulchaointigh

Reseñas


Sin reseñas
RECOMENDACIONES
  • Bloomberg Markets

    image
    "Bloomberg Markets" is focused on bringing you the most important global business and breaking markets news and information as it happens.
  • Perspective

    image
    Every morning, FRANCE 24 speaks to a key business, social or cultural player, or a leading voice in the field of humanitarian action, sport or science.
  • Td Internacional 24 Horas

    image
    Telediario de emisión internacional.
  • Connect the World (2010)

    image
    Connect the World is CNN International's flagship news & current affairs programme.
TOP LISTAS

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.