poster

This Is Art

This Is Art (2017)

Documental | España

Donde mirar
El programa no está disponible en el país
Opiniones de los usuarios: 10/10
(2 votos)

TEMPORADA: 2

EPISODIO: 10

SINOPSIS

Umjetnost utjelovljuje mnoge emocije, ali prije svega, to je empatija. Ona nam pomaže da osjetimo ono što osjećaju drugi i omogućuje nam da se stavimo na njihovo mjesto. Zajedno s Ramonom Generom kao našim vodičem vidjet ćemo da je empatija često prisutna u svijetu umjetnosti, ona koja je nužna za poistovjećivanje emocija s drugima.
Doznat ćemo kako je empatija postala najvažnije obilježje slika Giotta i Jean François Mulleta, kao i temeljna osobina likova poput Quasimoda, grbavog junaka romana Victora Hugoa. Rubens, Van Dyck i Sofonisba Anguissola još su neki od umjetnika koji su, zahvaljujući toj emociji, otkrili da jednostavan portret može dočarati čak i esenciju jednog kralja.
Empatija u umjetnosti može poslužiti i kao nevidljiva nit kroz vrijeme, povezujući slike El Greca s Picassom, Cézanneom ili Williamom Blakeom.
Fotograf Samuel Aranda, dobitnik nagrade World Press Photo, objasnit će nam da je za fotografiju nužno da u nama pobudi emocije i pridonese rušenju barijera kod osobe koja je promatra. Ta zamisao - o nastojanju da se kod promatrača potakne katarza putem empatije - također je veoma prisutna u verističkoj operi "Pagliacci".
Ukratko, naučit ćemo da umjetnost otvara vrata empatiji, pružajući nam priliku da ostavimo snažan dojam, da osjetimo što drugi osjećaju i doživimo što drugi doživljavaju.

Imágenes

This Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is Art

Reseñas


Sin reseñas
RECOMENDACIONES
  • Islas tropicales (2020)

    image
    Viaje a tres de las islas más exóticas, misteriosas y remotas del planeta Tierra: Madagascar, Borneo y Hawai. En un mundo que cambia rápidamente, estas frágiles...
  • Edén: paraísos remotos (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Te lo dije (2012)

    image
    Get ready for a fast-paced countdown of some of the world’s most amazing homemade science stunts and experiments - all found on the internet. Each episode takes...
  • NASA: archivos desclasificados (2012)

    image
    A look is taken at exclusive NASA footage and firsthand accounts of mysterious fly objects from astronauts and scientists are presented.
TOP LISTAS

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.