poster

This Is Art

This Is Art (2017)

Documental | España

Donde mirar
El programa no está disponible en el país
Opiniones de los usuarios: 6.3/10
(3 votos)

TEMPORADA: 1

EPISODIO: 3

SINOPSIS

Strah je paralizirajući osjećaj koji nas može odvući u ponor. Stoga ćemo se, u ovoj epizodi, zaključati u sobu straha i pokušati srušiti njezine zidove uz pomoć umjetnika koji su znali kako se umjetnošću boriti protiv straha.
Počet ćemo sa Sergejem Rahmanjinovim, sjajnim ruskim skladateljem koji je, hipnozom uspjevši pobijediti panični strah od neuspjeha, skladao glasoviti Drugi klavirski koncert.
Doznat ćemo kako je pogled postimpresionističkoga slikara Paula Cézannea otkrivao njegove strahove te kako je pronašao utočište u slikarstvu, otkrivši nove metode likovnog izražavanja. Saznat ćemo i kako je drugi francuski slikar, André Masson, osmislio slikarsku tehniku, slikajući pijeskom, kako bi otjerao demone koji su ga proganjali nakon sudjelovanja u Prvom svjetskom ratu.
Franz Kafka, pisac koji je najbolje znao dočarati svakodnevnu tjeskobu i strah, najviše se bojao oca i svoj je strah pokušao nadvladati pismom. Učinit ćemo i ono što je činio William Turner. Taj se veliki slikar romantizma privezao za jarbol broda za vrijeme snažne oluje kako bi iz prve ruke vidio boje i svjetlo podivljale prirode od koje je strahovao, istodobno joj se diveći.
Vratiti ćemo se u 1816. kako bismo doznali što se dogodilo u Villi Diodati, u Švicarskoj. Oklada koja je ondje pala na kraju je iznjedrila dvije sjajne priče strave u književnosti: Frankensteina i Vampira.
Naposljetku ćemo protumačiti veličanstvene posmrtne marševe Frédérica Chopina, koji se strahovito bojao da ne bude živ pokopan, i otkriti kako je egipatska civilizacija odagnala strah od smrti uz pomoć boga Anubisa.

Imágenes

This Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is Art

Reseñas


Sin reseñas
RECOMENDACIONES
  • Espiando en la manada (2017)

    image
    Animatronic spy creatures infiltrate the animal world to observe their behavior.
  • Te lo dije (2012)

    image
    Get ready for a fast-paced countdown of some of the world’s most amazing homemade science stunts and experiments - all found on the internet. Each episode takes...
  • Islas tropicales (2020)

    image
    Viaje a tres de las islas más exóticas, misteriosas y remotas del planeta Tierra: Madagascar, Borneo y Hawai. En un mundo que cambia rápidamente, estas frágiles...
  • NASA: archivos desclasificados (2012)

    image
    A look is taken at exclusive NASA footage and firsthand accounts of mysterious fly objects from astronauts and scientists are presented.
TOP LISTAS

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.