poster

This Is Art

This Is Art (2017)

Documental | España
Guionista: Ramon Gener

Donde mirar
El programa no está disponible en el país
Opiniones de los usuarios: 10/10

TEMPORADA: 1

EPISODIO: 1

SINOPSIS

Serija nas vodi na putovanje u našu nutrinu, naše osjećaje i preokupacije, emocije koje nas obilježavaju kao ljudska bića. Umjetnost ima moć pobuditi sve moguće osjećaje i dojmove. Zahvaljujući njoj, možemo dokučiti tko smo uistinu. Serija nam nudi nešto novo i uzbudljivo, no istodobno je i poučna, namijenjena gledateljima svih profila, zato što smo svi mi sposobni žudjeti, voljeti, mrziti, smijati se i plakati. Zahvaljujući ljepoti umjetničkih forma, istražit ćemo unutarnje mehanizme ljudske prirode. Svi se umjetnici služe umjetnošću kako bi objasnili svoje emocije. A svi se mi služimo emocijama kako bismo objasnili razne aspekte povijesti umjetnosti.
Serija će dotaknuti univerzalne teme poput žudnje, ekstaze, ljubavi, nadahnuća, samoće, ludila, vjere, straha, tuge, ljubomore, nade i taštine. U svakoj epizodi progovara o tim temama govoreći o slikarstvu, kiparstvu, glazbi, arhitekturi i književnosti, uz odvažne, zadivljujuće i zanimljive vizualne prikaze, u duhu same biti ove serije. To što je s nama Ramon Gener nije slučajnost. Svoj je voditeljski talent dokazao u serijama poput Ovo je Opera, koju je prikazala Hrvatska televizija, te Ópera en Texans. A njegova nevjerojatna sposobnost da prenese strast, znanje i čaroliju svih tih zamisli ono je što će ponijeti gledatelja na tom prekrasnom putovanju kroz ljudsku prirodu.
Kao što je Picasso jednom rekao: "Sva su djeca rođeni umjetnici, no pritom je teško ostati umjetnikom kada odrastete". Slijedeći Picassove smjernice, u današnjoj epizodi pozabavit ćemo se konceptom djeteta u sebi, koje svaki umjetnik mora nositi. Drugim riječima, govorit ćemo o elementu koji je nužan za stvaranje: znatiželji.
Slaveći znatiželju, kao nit vodilju preuzet ćemo metafore iz Malog princa Antoinea de Saint-Exupéryja, tog velikog djeteta koje je stvorilo jedan od najznačajnijih fenomena u svijetu književnosti.
Picasso, Magritte, Mozart i Leonardo da Vinci bili su umjetnici koji nisu prestajali postavljati pitanja i koristiti se svojom znatiželjom kako bi stvarali.
Upoznat ćemo nove umjetnike, poput madridskoga fotografa Cheme Madoza, koji prekoračuje granice znatiželje kako bi nas uvukao u svakidašnje prostore koje preobražava u čarobne i zadivljujuće. Razgovarat ćemo i s Lucianom Floridijem, profesorom filozofije na Oxfordskom sveučilištu, o važnosti djeteta u nama, koje svaka osoba nosi u sebi. A s oftalmologinjom Elenom Barraquer porazgovarat ćemo o dubini polja na slikama. Sve to otkrit ćemo pod vodstvom Ramona Genera koji će nas, svojim poznatim entuzijazmom i erudicijom, na pristupačan i poučan način prenijeti u nevjerojatan svijet.

Imágenes

This Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is Art

Reseñas


Sin reseñas
RECOMENDACIONES
  • NASA: archivos desclasificados (2012)

    image
    A look is taken at exclusive NASA footage and firsthand accounts of mysterious fly objects from astronauts and scientists are presented.
  • Edén: paraísos remotos (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Viaje al centro de la tele (2013)

    image
    Una nueva incursión en el Archivo de RTVE a través de la mirada desenfadada del programa dirigido por Pedro Santos, comentado por Santiago Segura y con grafismos...
  • Espiando en la manada (2017)

    image
    Animatronic spy creatures infiltrate the animal world to observe their behavior.
TOP LISTAS

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.