poster

Jezik za svakoga

Jezik za svakoga

Cultura | Croacia
Guionista: Luka Čurčić

Donde mirar
El programa no está disponible en el país

EPISODIO: 266

SINOPSIS

Složeni veznici poput budući da i s obzirom na to da - često se pojavljuju u skraćenom obliku, kao budući i s obzirom da, što nije karakteristično za standardni jezik. O zanimljivom podrijetlu imenice Nijemac, a koja ima veze s podrijetlom imenice Slaven, o kojoj smo prošli put govorili, više će nam reći etimolog Krešimir Sučević Međeral. Frazeme kao što su: kad na vrbi rodi grožđe ili kad na vrbi zasvrbi svi katkad upotrijebimo. Još više frazema koji naglašavaju nemogućnost neke realizacije zna Ivana Vidović Bolt. Tu su i pravopisni i naglasni savjeti s Tomislavom Baranom. Nastavljamo putovati Lijepom Našom u potrazi za zanimljivim govorima. Danas je na redu gacka čakavština. Gdje je možemo pronaći i koje su karakteristike tih govora, reći će nam Ivana Kurtović Budja.
Sudjeluju glumci: Matija Šakoronja i Iva Šimić

Reseñas


Sin reseñas
RECOMENDACIONES
  • Kulturalni PL

    image
  • La Hora Cultural

    image
    Revista de actualidad que repasa la información destacada del mudo de la cultura en el Canal 24h.
  • Zoom net

    image
    Programa que ofrece contenidos relacionados con el entretenimiento digital, la cultura electrónica, los videojuegos y los ''gadgets''.
  • Télématin

    image
TOP LISTAS

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.