poster

Najduži dan: Vukovarska ada

Najduži dan (2015)

Documental | Croacia

Donde mirar
El programa no está disponible en el país
Opiniones de los usuarios: 7/10
(6 votes)

EPISODIO: 1

SINOPSIS

Postoji niz zanimanja i ljudskih aktivnosti koje svoj vrhunac dosežu u jednom danu u godini ili čak u jednom danu tijekom čitavog radnog vijeka.
Ova desetodijelna dokumentarna serija gledateljima nastoji približiti upravo taj "najduži dan" u životu voditelja alkarske ergele, kontrolora leta, kuhara, organizatorice vjenčanja, pirotehničara, arhitekta, smetlara, voditelja vukovarskog kupališta, kazališnog redatelja i modne dizajnerice.
Uvjerit ćete se da svako zanimanje ima svoje posebnosti, ali da im je svima zajednička potreba za voljom, znanjem i ljubavlju prema svom poslu.
"Najduži dan" je serija koja slavi ljudski rad i znanje u svim njihovim oblicima.
Dvadeset i četiri godine nakon pada grada ratne rane u Vukovaru i dalje se osjećaju. Rat i njegove posljedice, nestabilna politička situacija, međunacionalne tenzije, nezaposlenost i veliki odljev mladih u inozemstvo uobičajene su teme kojima se bave mediji kada pišu o Vukovaru.
No, Vukovar je puno više od toga. To je grad usred ravnice, nepreglednih polja i vinograda i Dunava, druge najveće rijeke u Europi. Upravo su Dunav i njegovi otoci - ade - to što Vukovar čini posebnim.
Što Dunav i Vukovarska ada, mali otok preko puta centra grada, znači za Vukovarce, vrlo dobro zna Ivica Franić - Srna, vukovarski branitelj i umirovljeni pripadnik HV-a. Zato i je kao predsjednik Športsko-ribolovne udruge Dunav, najbrojnije vukovarske udruge, zajedno sa svojim članovima prije 9 godina samoinicijativno očistio otok od raslinja i smeća i ponovno ga pretvorio u omiljeno gradsko kupalište.
Tijekom 8 godina članovi ŠRU Dunav od Vukovarske ade napravili su kupalište koje za vrijeme ljetne sezone zna ugostiti i više tisuća ljudi iz cijele Slavonije, pa i šire.
Posao je to koji ne bi mogli lako obavljati ni profesionalci.
Ivicu Franića Srnu i njegove prijatelje pratili smo na samom kraju sezone, koja bi, da se Vukovar nalazi u turističkoj zoni, bila okarakterizirana kao ona koja je "srušila rekorde posjećenosti"...

Imágenes

Najduži dan: Vukovarska adaNajduži dan: Vukovarska adaNajduži dan: Vukovarska adaNajduži dan: Vukovarska adaNajduži dan: Vukovarska ada

Reseñas


Sin reseñas
RECOMENDACIONES
  • Une brique dans le ventre

    image
  • Le point (1980)

    image
    "Le Point" was a Quebecer television program broadcast on Radio-Canada from 1981 to 2006. It offered reports or interviews on current events.
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
  • Fashion Destination

    image
    A glamorous & entertaining journey into some of the world's exotic and fashionable destinations, with access to some of the best and hottest events, beautiful...
TOP LISTAS

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.