poster

Kulturna baština: Dvorac Oršić - Gornja Stubica

Kulturna baština (2008)

Documental | Croacia
Guionista: Luka Marotti

Donde mirar
El programa no está disponible en el país
Opiniones de los usuarios: 8/10

SINOPSIS

Svi plemići živjeli su, kažu, u dvorcima jer inače možda i ne bi bili pravi plemići, pa ni ovi naši, zagorski, nisu u tome bili iznimka. Tijekom srednjeg vijeka gradili su uglavnom utvrđena zdanja koja su ih mogla štititi od neprijatelja, osobito od Turaka, a ponekad i od susjeda, da bi u 17. i 18. stoljeću - kad su se političke prilike stabilizirale - širom Zagorja počeli nicati veći i manji dvorci koji su bili središta zemljoposjeda, ali i mjesta za udoban život. Jedan od njih je i dvorac Oršić u Gornjoj Stubici.
U emisiji sudjeluju članovi udruge Družba zlatnog kaleža.

Imágenes

Kulturna baština: Dvorac Oršić - Gornja StubicaKulturna baština: Dvorac Oršić - Gornja StubicaKulturna baština: Dvorac Oršić - Gornja StubicaKulturna baština: Dvorac Oršić - Gornja StubicaKulturna baština: Dvorac Oršić - Gornja StubicaKulturna baština: Dvorac Oršić - Gornja StubicaKulturna baština: Dvorac Oršić - Gornja StubicaKulturna baština: Dvorac Oršić - Gornja Stubica

Reseñas


Sin reseñas
RECOMENDACIONES
TOP LISTAS

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.