poster

Glazbeni specijal: Don Was razgovara s Vanom Morrisonom (1.dio)

Glazbeni specijal (2013)

Música | Croacia

Donde mirar
El programa no está disponible en el país

SINOPSIS

Don Was je američki glazbenik, basist i producent. Bio je glazbeni direktor ili konzultant za mnoge filmove. No, najpoznatiji je kao producent Rolling Stonesa, Boba Dylana, Iggyja Popa, Eltona Johna, ali i Cheb Khaleda, B. B. Kinga i Zucchera.
Van Morrison je glazbenik, autor i pjevač, iz Sjeverne Irske, desetljećima slavljen kao jedan od najvećih u povijesti ali i sadašnjosti. Potvrdio je to i njegov posljednji album znakovitoga naziva Born to Sing: No Plan B.
Don Was se već u nekoliko slučajeva okušao i u ulozi novinara koji razgovara s velikanima, pa tako i s Zuccherom. Nije mogao odoljeti i ne porazgovarati s Vanom Morrisonom. Kao povod poslužio je posljednji Vanov album.
Glazbeni specijal prikazuje prvi dio razgovora njih dvojice u kome Van govori o svojim počecima u rodnom Belfastu i poslije u Njemačkoj. Van naglašava kako je stekao animozitet prema pop-zvijezdama, zvjezdanom statusu i mentalnom sklopu svijeta popularne glazbe. Posebno je zanimljiv dio razgovora o transcedentalnoj prirodi glazbe koja može i dublje utjecati na ljude. Uostalom, Vanovi živi nastupi doživljavaju se i vrednuju i kao transcedentalni.

Imágenes

Glazbeni specijal: Don Was razgovara s Vanom Morrisonom (1.dio)Glazbeni specijal: Don Was razgovara s Vanom Morrisonom (1.dio)Glazbeni specijal: Don Was razgovara s Vanom Morrisonom (1.dio)Glazbeni specijal: Don Was razgovara s Vanom Morrisonom (1.dio)

Reseñas


Sin reseñas
RECOMENDACIONES
  • Ultimate Rap & RnB

    image
    We're gonna party like it's your birthday with the ultimate Rap & RnB bangers!
  • Big Tunes!

    image
    Classic anthems or new dancefloor smashes. As long as they're big tunes, we're playing them all right now!
  • Reload! Club Classics

    image
    We're going big on dancefloor smashes from across our favourite decades - that's massive tunes from the 90s, 00s and 10s!
  • MTV Rewind

    image
    Step into the MTV Time Machine and travel back to check out what tracks were stealing our hearts and ruling the charts!
TOP LISTAS

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.