poster

Čigrom oko svijeta: Otočja Marquisas i Tuamoto

Čigrom oko svijeta


Donde mirar
El programa no está disponible en el país
Opiniones de los usuarios: 10/10

EPISODIO: 6

SINOPSIS

U idućih deset nastavaka serije "Čigrom oko svijeta" jedrit ćemo preko dvaju oceana, Tihog i Indijskog. S "Čigrom" smo bili u Gibraltaru, prejedrili Atlantik, prošli kroz Panamski kanal i posjetili otočje Galapagos. Plovidba se sada nastavlja. Idući otoci na ruti hrvatskog broda su arhipelazi Marquisas i Tuamotu, u sastavu Francuske Polinezije.
Nakon Polinezije, sve jedreći u smjeru zapada, "Čigra" se nakratko zaustavila na otoku Tonga, a zatim je provela tjedan dana na Novoj Kaledoniji. U pradomovini Kanaka danas se, osim turizma, ljudi bave iskapanjem rude nikla, a za kulturno uzdizanje na otoku je sagrađen Centar Chibau. Kažu, jedno od remek-djela arhitekture.
Kamera "Čigre" dalje nas vodi do Australije. U gradu Townsvillu "Čigra" je dignuta iz mora i obavljen je redoviti remont, a nakon toga posada se upustila u labirinte najvećega koraljnog spruda na svijetu - Great Barrier Reef. Kontinent Australije oplovljen je sa sjevera, kroz uzak i plitak prolaz između Papue Nove Gvineje i Australije. Zatim Arafurskim morem odlazimo u grad Darwin, gdje se još jednom mijenja posada broda.
Uz pomnu pratnju australske mornarice koja čuva svoj kontinent od imigranata, "Čigra" odlazi u indonežanske teritorijalne vode. Prvo na Bali, a zatim na još 2-3 manja otoka.
Iduće epizode serije pokazat će život velegrada kao što je Singapur, prolaz kroz najopasniji tjesnac i centar gusarstva, Malajski tjesnac, i odvesti nas u Sabang na vrhu Sumatre. Slijedi posjet Šri Lanki i gradu Galle, a zatim jedrenje u otočni raj Maldiva gdje je "Čigra" provela dvadesetak dana i upoznat će nas sa specifičnostima te vrlo organizirane zemlje.
U posljednje dvije emisije iz ovog ciklusa vidjet ćemo prelazak preko Indijskog oceana, život na Mauricijusu, otoke Reunion i Madagskar. "Čigra" je na Madagaskar stigla upravo u trenutku kada je naišao tropski ciklon, pa ćemo vidjeti posljedice takve prirodne nepogode.

Nakon Galapagosa "Čigra" nas vodi u Francusku Polineziju. Za početak na arhipelag Marquisas na kojemu su, na otoku Hiva Oa, svoje zadnje dane proveli slikar Paul Gaugain i šansonijer Jacques Brel. Na susjednome visokom vulkanskom otoku Nuku Hiva "Čigra" je promijenila posadu i zatim odjedrila do najstarijih otoka ovog dijela svijeta - arhipelaga Tuamotu. Riječ je o 78 koraljnih prstenova, djelomično nastanjenih, od kojih je Rangiroa, drugi najveći atol na svijetu.

Imágenes

Čigrom oko svijeta: Otočja Marquisas i TuamotoČigrom oko svijeta: Otočja Marquisas i TuamotoČigrom oko svijeta: Otočja Marquisas i TuamotoČigrom oko svijeta: Otočja Marquisas i TuamotoČigrom oko svijeta: Otočja Marquisas i Tuamoto

Reseñas


Sin reseñas
RECOMENDACIONES
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
  • Fashion Destination

    image
    A glamorous & entertaining journey into some of the world's exotic and fashionable destinations, with access to some of the best and hottest events, beautiful...
  • Te lo dije (2012)

    image
    Get ready for a fast-paced countdown of some of the world’s most amazing homemade science stunts and experiments - all found on the internet. Each episode takes...
  • Bloodline Detectives (2020)

    image
    Interviews with family members, police, and others who help solve cold cases by the use of Familial DNA. When DNA is left at crime scene, and the usual ways of...
TOP LISTAS

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.