poster

Eko zona

Eko zona

Croacia

Donde mirar
El programa no está disponible en el país

EPISODIO: 592

SINOPSIS

U Varaždinu je u tijeku izrada Strategije za planiranje i upravljanje stablima, ključnim čimbenikom ekološke ravnoteže u gradovima. Ujedno po prvi put Varaždin bira svoje Stablo godine te je odabran i za Europski grad drveća za 2024.
Ogulinski kraj bogat je pčelinjim pašama, pa tako i onom meduna. To je med koji proizvodi autohtona pasmina sive pčele od medne rose. Zbog svoje specifičnosti prošle je godine goranski medun dobio zaštićenu oznaku izvornosti u cijeloj EU.
Donosimo i pregled stranih vijesti.
Solarizacija Hrvatske napokon je uhvatila zamah, no još mnogo toga treba napraviti kako bi se naša zemlja odmaknula s europskog začelja u instaliranoj snazi solarnih elektrana po stanovniku. U proizvodnom miksu udio im je 2,2 posto. Zaključak je to sa Skupštine Hrvatske stručne udruge za Sunčevu energiju koja je nedavno obilježila 20 godina rada. Tim je povodom, uz ostale zaslužne tvrtke i pojedince, i emisija Eko zona dobila priznanje za iznimno vrijedan doprinos u promicanju uporabe Sunčeve energije.

Imágenes

Eko zonaEko zonaEko zonaEko zonaEko zona

Reseñas


Sin reseñas
TOP LISTAS

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.