poster

Eko zona

Eko zona

Croacia

Donde mirar
El programa no está disponible en el país

EPISODIO: 518

SINOPSIS

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja planira izraditi Akcijski plan za kružno gospodarstvo za razdoblje 2022.-2026. Jedan od 4 prioritetna sektora je građevni otpad i otpad od rušenja. 2020. nastalo ga je oko 1.400.000 tona.
Prije četiri godine brodogradilište u Šibeniku započelo je izgradnju prvih hibridnih brodova, a danas su predvodnici u tome. Postupni prelazak s fosilnih na obnovljive izvore energije u skladu je s Nacionalnom strategijom i europskom zelenom tranzicijom, a uz novi projekt, brod koji se pokreće na vodik, šibensko brodogradilište uskoro bi moglo postati prvo zeleno brodogradilište u Europi i time učiniti veliki iskorak k podizanju ekološkog standarda u brodarstvu i očuvanju mora.
U povodu Dana planeta Zemlje, na Starovalpovačkom putu, između Belišća i Valpova, održao se mirni prosvjed za čisti zrak.
Opet požar na odlagalištu u općini Davor.
Festival Dobra energija održava se od 5. do 7. svibnja.

Imágenes

Eko zonaEko zonaEko zonaEko zonaEko zona

Reseñas


Sin reseñas
TOP LISTAS

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.