Čini barona Tamburlana

Čini barona Tamburlana (2019)

Croacia

Donde mirar
El programa no está disponible en el país

SINOPSIS

Vodimo vas na kazališnu predstavu "uživo" u Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu. Uvjereni smo da ćemo vas virtuoznom komedijom "Čini barona Tamburlana" uspjeti nasmijati, tmurnim vremenima usprkos.
Ova kajkavska komedija iz 18. stoljeća zacijelo je jedna od najboljih hrvatskih komedija 18. stoljeća uopće. Od 19. stoljeća kada je pronađena i tiskana kraća verzija ove komedije, traje neprestani istraživački - znanstveni i kazališni interes za nju. Udaljeni uzor ovoj komediji jest Moliere, no kako to biva u hrvatskoj književnosti 18. stoljeća (od dubrovačkih preradba Molierea do kajkavskih komedija), literarni uzori i poticaji samo su početak na koji se nadograđuje i aktualizira, lokalizira.
Prije prijenosa predstave u razgovoru s gostima saznat ćemo zanimljivosti vezane uz ovu komediju koja je i tri stoljeća nakon nastanka aktualna.
O predstavi kao i o razlozima trajnog zanimanja za ovaj komediografski tekst razgovarat ćemo s redateljem predstave Krešom Dolenčićem i pjesnikom i publicistom Ernestom Fišerom, dramaturgom i jezičnim savjetnikom na predstavi.
Uz maestralnog Vida Baloga u naslovnoj ulozi uživat ćete u ovoj živopisnoj ansambl predstavi punoj vrhunskih kreacija, od sjajne Barbare Rocco u ulozi sluge Miška, preko trbušnih plesačica i turskih poklisara do sjajnih uloga fiškala i sudaca.

Imágenes

Čini barona TamburlanaČini barona TamburlanaČini barona TamburlanaČini barona TamburlanaČini barona Tamburlana

Reseñas


Sin reseñas
TOP LISTAS

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.