poster

La guerra y la paz: la batalla de Austerlitz

Voyna i mir II: Natasha Rostova (1966)

Romance, Drama, Historia, Guerra | Union of Soviet Socialist Republics
Guionista: Sergey Bondarchuk

Donde mirar
El programa no está disponible en el país
Clasificación: 8.2/10
Opiniones de los usuarios: 10/10
(3 votos)

SINOPSIS

Spektakl prema romanu L. N. Tolstoja Rat i mir. U središtu zbivanja je nekoliko obitelji i ljubavne priče, osobito ona između mlade Nataše Rostove (Lj. Saveljeva) i Andreja Bolkonskog (V. Tihonov), te rat s Napoleonom. Radnja počinje 1805. kad Pierre Bezuhov (S. Bondarčuk), introvertirani izvanbračni sin bogatog ruskoga grofa, odlazi na samrtnu postelju ocu koji na opće čuđenje sav imetak ostavi Pierreu i prizna ga za sina. Na bojnome polju Napoleon je ostvario veliku pobjedu kod Austerlitza u kojoj su na strani poraženih bili i Rusi pod zapovjedništvom svog cara Aleksandra I. i generala Kutuzova. Tamo je ranjen Andrej koji se vraća kući trudnoj ženi Lisi... A Napoleon na krilima pobjede sprema pohod na Rusiju...
Film "Rat i mir" je sniman nekoliko godina, pripreme su počele 1961. a snimanje 1963. Završen je 1967., ima četiri dijela i traje nekoliko sati. U sceni bitke kod Borodina, jedne od najvećih ikad snimljenih, sudjelovalo je više od 100.000 statista po čemu je film jedan od svjetskih rekordera. Mnogobrojni sovjetski muzeji sudjelovali su u nastanku filma svojim originalnim kostimima iz 19. stoljeća.
Većina kritičara je hvalila "Rat i mir" zbog grandioznosti i emotivnosti, te zbog pokušaja da ostane što vjerniji romanu. Stoga ne čudi Oscar za najbolji strani film 1969. kao i Zlatni globus, čemu se pridružuju još mnoge međunarodne i sovjetske filmske nagrade.
Redatelj (Waterloo, Boris Godunov) i scenarist je poznati ruski glumac (Otelo, Bitka na Neretvi, Boris Godunov) Sergej Bondarčuk koji u film glumi Pierrea Bezuhova.
Na Trećem programu HTV-a prikazat ćemo kroz mjesec dana 4 dijela ovoga filma.
Rat i mir 1: Andrej Bolkonski
Rat i mir 2: Nataša Rostova
Rat i mir 3: 1812.
Rat i mir 4: Pierre Bezuhov

Reseñas


Sin reseñas

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.