poster

This Is Art

This Is Art (2017)

Dokumentarfilm | Spanien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 2

FOLGE: 1

INHALT

Bol je stalno prisutna u našem životu, od rođenja do smrti, i zato je uobičajena tema u umjetnosti. Na ovo putovanje u najmračniji kutak naše duše otputit ćemo se s pomoću sredstva u kojem se javljaju najveće boli: postelje. Zahvaljujući postelji, istražit ćemo razne aspekte te emocije koja je tako negativna, a opet tako nužna za stvaranje.
Razmotrit ćemo život i stvaralaštvo nekoliko umjetnika koji su doživjeli iskustvo patnje: Fride Khalo, koja je trpjela iznimnu fizičku i emocionalnu bol i znala je artikulirati u svojim djelima; Frédérica Chopina, koji je bolovao od tuberkuloze i znao izraziti tjeskobu u svojim skladbama, od kojih su one najbolje skladane u ćeliji kartuzijanskog samostana u Valldemossi; te Antonija Tàpiesa, koji je patio od bolesti pluća i koji je bio uvjeren da je život ispunjen boli nešto nužno i neizbježno.
Pokušat ćemo shvatiti zašto je slika "Krik" Edvarda Muncha, simbol tjeskobe i egzistencijalne praznine u umjetnosti, toliko poznata u svijetu. Razmislit ćemo i o odnosu između boli i kreativnosti uz pomoć glazbenika i pisca Jamesa Rhodesa.
No vidjet ćemo i kako drugi umjetnici reagiraju na bol i patnju: stvarajući svoja najbolja djela, poput skladatelja Gaetana Donizettija i slikara Rembrandta Van Rijna.
Svim je tim umjetnicima nešto bilo zajedničko: uvjerenje da dok postoji bol, postoji i život. Jer svi su oni u dubini duše znali da je život, iako bolan, svakako vrijedan življenja.

Fotos

This Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is Art

Rezensionen


Keine Bewertungen

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.