poster

Plus mínus 90

+-90 (2022)

dokumentární | Slovensko
Režie: Marek Kubos

OBSAH

Režisér snímky Marek Kuboš spovedá ostatných kolegov, dokumentaristov zo svojej sú časnej (90), predchádzajúcej (-90) a nasledujúcej (+90) generácie. Postupne sa snaží od haliť ich vášeň pre túto filmovú tvorbu, technické a ekonomické zázemie, mapovať etické hranice či riešiť budúcnosť dokumentárneho filmu.
Jeho pokusom je v približne 90 minútach odhaliť myšlienky slovenských dokumentaristov so zameraním najmä na úspešnú generáciu, ktorá sa v kinách presadila v 90. rokoch - Peter Kerekes, Marko Škop, Jaro Vojtek, Zuzana Piussi, Juraj Lehotský, Róbert Kirchhoff a Marek Kuboš. Režisér s nimi, ale aj s ich predchodcami - Dušan Hanák, Mário Homolka, Ľubo Štecko, Alexander Strelinger, Michal Suchý, Marek Šulík, Dušan Trančík a ďalší - vedie rozhovory, ktoré prestriháva s ich tvorbou, a zároveň oboje zasadzuje ± do širšej kultúrno-politickej histórie.

Recenze


Žádné recenze
NEJLEPší SEZNAMY

Přihlásit se

TvProfil používá cookies, aby zajistil lepší uživatelský dojem a funkčnost webu. Více informací o cookies najdete zde: zásady ochrany osobních údajů.