poster

Susret u Riječi

Susret u riječi (2020)


Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

INHALT

Povodom objavljivanja knjige Etnografski zapisi , u emisiji Susret u Riječi ugostili smo Slavicu Moslavac iz Kutine. Završila je studij povijesti i etnologije na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. U Muzeju Moslavine Kutina kao kustosica Etnografskoga odjela, doradila je stalni postav koji danas ima oko tri tisuće predmeta. Kao kustosica etnologinja svoj profesionalni interes usmjerila je na Moslavinu, Bilogoru, Banovinu, Hrvatsku Posavinu i zapadnu Slavoniju. Velik dio profesionalnoga angažmana posvetila je izučavanju folklornoga i građanskog kostima Moslavine, ali i nacionalnih manjina, tradicijske i građanske arhitekture Kutine, Moslavine i Posavine, glazbene baštine sjeverozapadnoga dijela Hrvatske, dječjih igračaka i igara te tradicijskih obreda i običaja. Za više od sedamdeset autorskih izložbi koje je osmislila i predstavila javnosti ostavila je pisani trag u obliku deplijana ili kataloga.

Fotos

Susret u RiječiSusret u RiječiSusret u RiječiSusret u RiječiSusret u RiječiSusret u RiječiSusret u RiječiSusret u Riječi

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.