poster

Romano Bolković - 1 na 1

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

Talkshow | Kroatien

INHALT

Sveučilišni profesor Branko Smerdel predaje na Pravnom fakultetu u Zagrebu na Katedri iz ustavnog prava. Bivši je dekan Pravnog fakulteta i jedan je od najcjenjenijih stručnjaka za tumačenje Ustava. Dobitnik je Senior Fulbrightove stipendije. Autor je desetak knjiga te više od stotinu znanstvenih radova. Bio je član radnih skupina za izradu izbornog zakonodavstva, član radne skupine za izradu Ustava Republike Hrvatske te član radne skupine za izradu izmjena Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske. Član je i utemeljitelj Akademije pravnih znanosti Hrvatske te nositelj niza društvenih priznanja i odlikovanja za znanstveni rad.
S profesorom Smerdelom razgovaramo o funkciji predsjednika Republike u Hrvatskoj, o tome jesu li ovlasti predsjednika RH previše smanjene nakon smrti predsjednika Tuđmana, o unošenju elemenata provjere i ravnoteže unutar izvršne vlasti, o povratku pojma imperijalno, o čistom parlamentarnom sustavu, o tome što je kohabitacija te mogućnosti paralize političkog sustava, zatim zašto se u nas odbija ustavno urediti sukob interesa, o konstitucionalizmu i referendumima, o nezakonitosti referenduma, o tome može li u Hrvatskoj zaživjeti liberalna demokracija, te na kraju jesmo li svi mi sarkastični i cinični jer nam je u stvari dobro - uz minimum rada postižemo maksimum komfora.

Fotos

Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.