poster

Hoću kući

Hoću kući

Dokumentarfilm | Bosnien und Herzegowina

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 3

FOLGE: Hoću kući - Inox i čaj

INHALT

Snovi se mogu ispuniti i u Bosni i Hercegovini, ako ima odlučnosti, upornosti i uz mnogo rada. To nam djelima pokazuju Anton Topić iz Prnjavora i Adnan Smajić iz Sarajeva. Anton je, nakon godina rada u Italiji, kojim je izdržavao porodicu u Prnjavoru, odlučio pokrenuti porodični biznis. U garaži je počeo raditi s inoxom. Danas ima dvije proizvodne hale s najmodernijom opremom. Radeći kao ljekar u Njemačkoj, Adnan se zaljubio u čaj i nakon završene škole za somelijerstvo, odlučio se vratiti u BiH i otvoriti čajdžinicu, koja je postala jedan od trade-markova Sarajeva. Armin Alijagić iz Info centra Hoću kući u ovoj epizodi detaljno nas upoznaje sa srpskom dijasporom u svijetu.

Fotos

Hoću kućiHoću kući

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
  • People and Power (2007)

    image
    Al Jazeera's weekly investigative documentary program that looks at the use and abuse of power.
  • Trag

    image
  • Eco Africa - The Environment Magazine

    image
    DW's Eco Africa showcases innovative concepts and best practice projects from Africa and Europe and presents environment and climate change ideas that inspire...
  • Die Nordreportage (2015)

    image
    Die 30minütige Reportage im Vorabendprogramm: über ungewöhnliche Menschen und ungewöhnliche Orte in Norddeutschland.
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.