poster

Informer

Informer

Magazin | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 47

INHALT

Stvari s Hrvatskom stoje ovako: rast BDP-a manji od 3 ili 4 posto nije dovoljan ni za pokriće kamata na dug. Da bi rast bio održiv i da bismo dug imali čime vraćati, morali bismo se fokusirati na izvoz. A da bismo lakše otvarali inozemna tržišta ključna je uloga gospodarske diplomacije. Ona lobira čak i za goleme multinacionalke za koje ne bismo rekli da ih je potrebno pogurati. 'Informer' istražuje - kako mi stojimo s odnosom između diplomacije i izvoza?
Dobar dio nas plaću podebljava povremenim radom sa strane, na koji se od početka godine plaćaju i doprinosi. Međutim, dio ekonomista upozorava kako je drugi dohodak velikom dijelu poreznih obveznika dominantan, često i jedini dohodak, a nekima je dodatni. Nije li nepravedno i nelogično te dvije skupine tretirati na isti način?
Mnogi vjerojatno nisu znali da im se život ispred računala ili mobitela nepovratno mijenja. Naime, gotovo je sigurno - dok surfate internetom živciraju vas reklame koje iskaču iz paštete, pa ste nabavili program za blokiranje reklama. No Europska unija donijela je povijesnu odluku - internetski mediji korisnicima mogu zbog blokiranja reklama uskratiti čitanje sadržaja! Gledatelji imaju priliku doznati više u ovotjednom izdanju 'Informera'.
Kada ste posljednji put pogledali dobar domaći film? Kada ste u njemu uživali? Snimanje filmova drugdje je veliki biznis, pa se itekako vodi računa o ukusu publike. Kako se financiraju domaći filmovi? Kolika im je utrživost? 'Informer' donosi priču o financijskoj strani hrvatskoga filma.

Fotos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.