poster

Informer

Informer

Magazin | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 32

INHALT

Udio sive ekonomije u ukupnoj - novčane transakcije, razmjena usluga, rad na crno koji izmiču oporezivanju - od osamostaljenja se kreće oko 30 posto i ne pada. Doduše, statistika službeno računa manje, jer dio tako zarađenoga novca kroz PDV zavri u proračunu. Razlog za bijeg u sivu zovu? Previsoki porezni i neporezni nameti, birokracija i prenormiranost te stalne promjene zakona. No borba protiv sive ekonomije ne vodi se u inspektoratima. Ona se vodi u Vladi koja zna stvoriti siguran okvir za poslovanje. Informer istražuje - zna li doista?
Finci itekako dobro znaju koja je to čarobna riječ koja otvara vrata konkurentnosti zemlje - inovacije! Iako se svaka vlast prigodno pozivala na tu veliku riječ, dalje od toga nijedna nije krenula. Ulaganja u istraživanje i razvoj padaju umjesto da rastu, a bez njih nema inovativnih proizvoda i usluga, a posljedično ni konkurentnosti u digitalnom 4.0. svijetu. Ekipa Informera istražuje zašto su inovacije na razini sustava, ne na razini pojedinih poduzeća, nemoguća misija.
Informer donosi novu priču o nelogičnim nametima poslodavcima. O zaposlenicima poslodavci danas vode tri zasebne evidencije, među njima i onu o radnome vremenu, i to uz skraćivanje rokova upisivanja podataka i produženje rokova čuvanja evidencija. Uz to je evidentiranje radnoga vremena prošireno na različita područja i mora se ispunjavati na dnevnoj bazi. Ne rade li kako je propisano, kazne za tvrtke iznose i do stotinu tisuća kuna.
Otvarajući tvrtku većina poduzetnika vjerojatno požali već kod prvih koraka - primjerice kod pokušaja registriranja naziva tvrtke. Sadrži li naziv nečije ime, dotična osoba čije je ime u nazivu tvrtke mora dati pisanu suglasnost. Ako poduzetnik pak razmišlja o stranome nazivu, primjerice na latinskome ili jeziku zemlje izvan EU-a, morat će u knjižnici kopirati značenje i povezati riječ s nekim od jezika iz EU-a. Neke prijedloge sud odbija bez objašnjenja, a rijetko kome iz prve uspije podariti naziv novoosnovanoj tvrtki. Ekipa Informera donosi više o ovoj temi.

Fotos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
  • Hallo Deutschland (1997)

    image
    Seit 1997. Boulevardmagazin mit Berichten aus den Bundesländern und über Prominente.Hallo Deutschland ist die Nachfolgesendung des ZDF-abendmagazins, das wiederum...
  • Objectif Monde L'hebdo

    image
  • Klima Update (2021)

    image
    Der Klimawandel ist weiter auf dem Vormarsch. In dem "Klima Update" erklären Christian Häckl und Bernd Fuchs verschiedene Klimaphänomene und ordnen tagesaktuelle...
  • Noé barátai (2021)

    image
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.