poster

Informer

Informer

Magazin | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 31

INHALT

Novu Vladu čeka nekoliko potencijalnih troškova za koje u proračunu nema mjesta. Među tim su troškovima moguće tužbe banaka zbog švicarskoga franka. Državi nije svejedno kako će završiti ta priča. Odnos s bankama, trenutno zamrznut jer se čeka formiranje nove Vlade, uoči godine u kojoj će trebati refinancirati gotovo 40 milijardi kuna duga, ne može biti važniji. Krhku ravnotežu između države i banaka za Informer komentira Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka.
U kratko vrijeme u kojemu je tehnička Vlada bila regularna nisu obavljeni pregovori sa sindikatima o povećanju plaća u skladu s rastom BDP-a. Na to imaju pravo prema sporazumu potpisanome još 2011. godine. U ožujku se pokušalo krenuti s pregovorima, no već su u travnju prekinuti, a nakon toga Vlada se uglavnom bavila sama sobom. Sindikati prijete tužbama ukupno teškima oko 7 milijardi kuna. Informer istražuje - jesu li tužbe doista realne?
Ključni su sastojak konkurentnosti - inovacije. A inovacije ne žive u krutom, štreberskom okruženju. Čudovišnu količinu takozvanoga znanja maturant polaže nakon što je u četiri godine ispisao stotine malih, velikih, golemih testova i stotine puta stajao usmeno dokazujući to znanje. Ukupno - tri obvezna predmeta i izborni četvrti. Informer donosi reportažu o inovativnoj Finskoj i o tome kako ona preživljava bez mature, marginalizirajući ocjene.
U prošlotjednome Informeru započeta je serija priča o besmislenim pravilima kojima država tlači poduzetnike. Danas ekipa Informera prokazuje situaciju poslodavca, kada je on ujedno i jedini zaposlenik tvrtke, da u slučaju neisplate plaće nema pravo na isplatu Agencije za osiguranje potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavaca. No zato je obvezan sam protiv sebe pokrenuti postupak prisilne naplate i blokirati si račun.

Fotos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
  • Normalan život (2008)

    image
    Kontakt emisija koja daje odgovore na mnoga pitanja i neznanje o osobama sa invaliditetom. Sva pitanja, odgovore i dileme oko različiti bolesti kako pomoći...
  • Folklor video magazin

    image
    Emisija o folkloru BN televizije.
  • vox nachrichten

    image
    Die Welt im Überblick! Die "vox nachrichten" beleuchten die wichtigsten Themen des Tages, liefern Hintergründe und ordnen das Geschehen ausführlich ein....
  • Hazajáró

    image
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.