poster

Informer

Informer

Magazin | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 10

INHALT

LNG - terminal za ukapljeni plin, projekt je star 30-ak godina. I bivša i sadašnja Vlada stavile su ga na listu strateških projekata. Na raspisani natječaj za izgradnju javilo se sedam ponuđača, no upitno je hoće li itko od njih graditi državni strateški projekt. Naime, kanadski investitori koji se uopće nisu javili na natječaj i imaju vlastiti LNG projekt, tvrde da je zemljište - njihovo. Gledatelji mogu doznati više u novome izdanju Informera.
Porez na nekretnine priča je koja se odgađala nekoliko puta. Bivša se Vlada svaki puta povukla zbog negativne reakcije javnosti. Prema Nacionalnom programu reformi porez s novom Vladom ipak ide, i to od 2018., s punom primjenom od 2020. No što će se točno oporezivati, ne zna se. Ako je suditi prema trenutnoj ideji, oporezivale bi se i nekretnine koje su stanovnicima dom.
O njemu možemo misliti svašta, ali nikako ne možemo ostati ravnodušni. Davor Pavuna, fizičar i profesor na Švicarskom institutu za tehnologiju u Laussani, u intervjuu s ekipom Informera govori o tome kamo je dospio potrošački kapitalistički sustav, je li preoblikovanje u nešto novo već počelo i na što bi se razvojno trebala fokusirati Hrvatska.

Fotos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.