poster

Informer: magazinska emisija

Informer

Magazin | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 9 - magazinska emisija

INHALT

Država opet pušta probne balone - 54 poduzeća s liste za privatizaciju kratko su bila namijenjena prodaji. Nakon što se javnost digla na noge, Vlada poručuje: „Samo tražimo procjenu stanja i mogućnosti. Informer donosi razloge zašto se država neće odreći nijedne zlatne koke!
Ekipa Informera donosi i priču o poreznom teroru u Hrvatskoj. Nova je vlast poduzetnicima obećala kako će im biti partneri, a ne inkvizitori. Međutim, praksa pokazuje da se stvari ni najmanje nisu promijenile. Čim poduzetnik zatraži povrat poreza, poreznici stižu na vrata. Kazne su drakonske, a nejednakosti u primjeni zakona već legendarne.
Ubrzanje odlaska u mirovinu s navršenih 67 umjesto 65 godina ima itekakve razloge u stanju mirovinskoga sustava. Polovica se novca za mirovine prikupi doprinosima, a druga polovica plaća se izravno iz proračuna. No ideja da će pomicanje dobne granice riješiti temeljni problem nema ekonomsku podlogu. U vrijeme raspada bivše države, odnos zaposlenih i umirovljenika iznosio je 3 prema 1, a danas je gotovo izjednačen. Bez otvaranja novih radnih mjesta i rasta stope zaposlenosti mirovinski sustav puca. Gledatelji imaju priliku doznati više u Informeru.
Razočaran uzorcima krize, svijet se sve češće okreće humanijim oblicima rada i poslovanja. Društveno je poduzetništvo uhvatilo sitni korijen i u Hrvatskoj. Informer istražuje je li moguća šira platforma takvog oblika biznisa ili je on rezerviran samo za malene niše i malobrojne entuzijaste kakve su i radnice Kamenskog.

Fotos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.