INHALT

Kad se s juga približavamo središtu Zagreba, rijetko ćemo, suočeni s gustim tkivom prometnica i grada koji je pred nama, pogledom pretražiti masiv Medvednice i na njemu potražiti osamljeno bajkovito zdanje. Pa ipak, ponekad se vrijedi isključiti iz užurbane svakodnevice i barem nakratko pobjeći u osamu Medvedgrada, posve sigurno, najpoznatijeg srednjovjekovnog burga u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.
Vrh Malog Plazura, izdvojenog brijega visokog oko 600 metara gdje je sredinom 13. stoljeća sagrađena utvrda s dvostrukim pojasom zidina i visokim branič-kulama, bio je sjajna, gotovo neosvojiva strateška točka. I doista, Medvedgrad nije stradao od opsada; presudile su mu povijesne okolnosti, neodržavanje i potresi koji su ga gotovo uništili i zbrisali s lica zemlje. Utvrda koju danas gledamo rezultat je dugogodišnjih istraživanja i obnove.

Drehbuch:

Fotos

Kulturna baština: MedvedgradKulturna baština: MedvedgradKulturna baština: MedvedgradKulturna baština: MedvedgradKulturna baština: MedvedgradKulturna baština: MedvedgradKulturna baština: MedvedgradKulturna baština: Medvedgrad

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.