poster

Seoska gozba: Grohote na otoku Šolti

Seoska gozba (2014)

Kochen | Kroatien

Benutzer-Bewertung: 10/10
(2 stimmen)

SAISON: 3

FOLGE: 5

INHALT

5. EP

Peta emisija novog ciklusa prvi nas put vodi na jedan jadranski otok: idemo na prekrasnu Šoltu, u mjesto Grohote, u posjet Nataši i Goranu Tvrdić i njihovom OPG-u Tvrdić.
Tvrdići su nadaleko poznati medari, i to već treću generaciju za redom. Njihov med, koji vrijedne pčele skupljaju na nepreglednim šoltanskim poljima samoniklog ružmarina, redovno je na medarskim natjecanjima proglašavan šampionom kvalitete. U namjeri da svoj rad i pčelarstvo približe svima, Tvrdići su prije nekoliko godina pokrenuli i međunarodnu edukativnu radionicu pod nazivom "Give Bees a Chance" (Dajte pčelama šansu), koju pohode polaznici iz cijelog svijeta.
Nataša je svojim gošćama pripremila pravu, autentičnu otočku gozbu: za predjelo je servirala povrće zapečeno s morskim sirom. Morski sir je jedinstven proizvod, u kojem se za sirenje doista koristi morska voda. Za glavno jela poslužila je pašticadu od palamide s dalmatinskim njokima, a za desert zbilja poseban kolač od rogača.
Da gošćama ne bude dosadno pobrinuo se Goran, pokazavši im osnove pčelarskog posla, ali i razne skrivene šoltanske kutke. Kako se plešu stari šoltanski plesovi, što je to centar dalmatinske naive i kako su se naše gošće snašle u pčelarskim aktivnostima, doznajte u novoj, petoj epizodi trećeg ciklusa Seoske gozbe.

Produkcija: Drugi plan za HTV
Snimatelji: Jasenko Rasol, Robert Krivec i Branimir Hainš
Originalna glazba: Duško Šegvić
Animirana špica: Fabrika, Sarajevo
Scenarij: Nebojša Taraba i Miodrag Sila
Redatelj: Zoran Sudar
Urednica: Jasna Ceković

Fotos

Seoska gozba: Grohote na otoku ŠoltiSeoska gozba: Grohote na otoku ŠoltiSeoska gozba: Grohote na otoku ŠoltiSeoska gozba: Grohote na otoku ŠoltiSeoska gozba: Grohote na otoku ŠoltiSeoska gozba: Grohote na otoku ŠoltiSeoska gozba: Grohote na otoku ŠoltiSeoska gozba: Grohote na otoku ŠoltiSeoska gozba: Grohote na otoku ŠoltiSeoska gozba: Grohote na otoku ŠoltiSeoska gozba: Grohote na otoku Šolti

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.