poster

Kolaži o laži: Dokumentarni film

Kolaži o laži (2021)

Dokumentarfilm | Kroatien

Benutzer-Bewertung: 6/10

SAISON: 1

FOLGE: 3 - Dokumentarni film

INHALT

U epizodi o dokumentarnom filmu postavljamo pitanje je li svaki dokumentarni film nužno istina kako se najčešće pretpostavlja, pa dajemo zadatak trima mladim redateljima (Ivan Grgur, Sana Perić i Sara Simić) da snime tri dokumentarca o istoj osobi kako bismo vidjeli koji film će biti najbliži istini i hoće li uopće ijedan biti.
O temi istine i autentičnosti u doba dokumentarističke hiperprodukcije vraćamo se na sam početak nastanka filma te s "Izlaskom radnika iz tvornice" braće Lumière propitujemo mogućnost proizvodnje potpuno objektivnog i istinitog dokumentarca, lišenog autorskog pečata, redateljevih uvjerenja, svijesti protagonista da su objekti snimanja i sličnih okolnosti koje potencijalno sve više udaljavaju dokumentariste od istine. Ovu tezu provjeravamo snimajući tri dokumentarca o mladom dramaturgu Espiju Tomičiću koji je trima redateljima omogućio pristup svojoj svakodnevici. Pratimo proces nastanka filmova i njihovu prvu javnu projekciju na kojoj je sudjelovala zanimljiva kombinacija publike sastavljena od filmskih redatelja, kritičara i Espijevih kolega i prijatelja koji će nastojati odlučiti koji je film najistinitiji.

Fotos

Kolaži o lažiKolaži o lažiKolaži o lažiKolaži o lažiKolaži o lažiKolaži o laži

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.