Vrhovima južnog Velebita: Čiji je Velebit

Vrhovima južnog Velebita (2013)

Dokumentarfilm | Kroatien

Benutzer-Bewertung: 5.5/10
(2 stimmen)

SAISON: 1

FOLGE: 3

INHALT

Lički dio Velebita šumovit je i posve drukčiji od dalmatinskog. Na Dušice nas vodi Jotan Vrkljan iz Svetog Roka. Odatle je moguć laganiji uspon prema Svetom brdu nego li s dalmatinske strane. No, vrijeme nas nagoni da ne riskiramo nepotrebno. Odlazimo do sljedećeg prijevoja koji od Bunovca vodi do vršne staze na 1400 metara nadmorske visine. Putem Jotan priča priče o Velebitu i nekadašnjem životu s njim. Pod Malovanom susreli smo se s jednom sportašicom, a za sljedeći dan ostavili smo uspon na vrh. Na vršnoj stazi odlučujemo krenuti prema vrhu Liburnija, najvišem vrhu Zadarske županije. Naime, svi ostali vrhovi viši od 1700 metara nalaze se u Ličko-senjskoj županiji. Uspon na Liburniju po magli i vjetru veoma je naporan, ali uspon na vrh Svarunove unuke Bure ipak uspijeva. U povratku osvojen je još jedan - Malovan.

Fotos

Vrhovima južnog Velebita: Čiji je VelebitVrhovima južnog Velebita: Čiji je VelebitVrhovima južnog Velebita: Čiji je VelebitVrhovima južnog Velebita: Čiji je VelebitVrhovima južnog Velebita: Čiji je VelebitVrhovima južnog Velebita: Čiji je Velebit

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.