SAISON: 1

FOLGE: 7

INHALT

Ostavimo po strani vječne bavarske dvorce kako bismo otkrili manje popularnu Njemačku s čudesnim krajolicima gdje veličanstvene zgrade predstavljaju njemačku kulturu i povijest, koje su mnogo bogatije no što se misli.
U Tiringiji u srcu Njemačke dvorac Wartburg pravo je čudo. U to srednjovjekovno najbolje očuvano zdanje u zemlji sklonio se otac protestantizma kako bi prevodio Bibliju.
Berlinski bunker postao je jedno od najuzbudljivijih mjesta kozmopolitske njemačke metropole. U toj betonskoj zgradi koja je za vrijeme Trećega Reicha bila protuzračno sklonište izložena su djela nekih od najistaknutijih svjetskih umjetnika.
U Nacionalnom parku Saska Švicarska na zapadu zemlje znatiželju putnika pobuđuju neobične pješčane planine koje se uzdižu prema nebu. Ovo mjesto, u svijetu poznato po usponima, pruža panorame od kojih zastaje dah. Još je neobičnije što se zna da su promjenjive. Jer igra erozije i vjetra pretvara stijenu u pijesak razarajući iz desetljeća u desetljeće te geološke formacije.
Samuel Dale Johnson je Australac. Živi u Berlinu već nekoliko godina. Voli taj grad i on mu je nadahnuće. Jer Samuel je solist Berlinske državne opere. Uz njega otkrivamo glavni grad u kojem cvjeta umjetničko stvaralaštvo i kulise jedne od najprestižnijih opera na svijetu.
Stijesnjen duž obala Elbe, Dresden je monumentalni grad gdje se ljupko miješaju barokne građevine s panoramskim terasama i bogato urešenom trgovima. Gotovo potpuno sravnjen sa zemljom 1945., Dresden je doživio pravi preporod. Potpuno i vjerno obnovljena Frauenkirche najbolji je primjer toga.

Fotos

Treasures of EuropeTreasures of EuropeTreasures of EuropeTreasures of EuropeTreasures of EuropeTreasures of EuropeTreasures of EuropeTreasures of EuropeTreasures of EuropeTreasures of EuropeTreasures of Europe

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.