Redakcija za nauku, Obrazovno-naučnog programa RTS počinje sa emitovanjem dokumentarne serije "Savin vrt" u pet epizoda povodom osam vekova od sticanja autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.
Osam vekova koji nas razdvajaju od epohe Sv. Save ne samo da nisu umanjili značaj njegovih dela već su u savremenim uslovima naučna tumačenja dobila adekvatniji izraz. Kompleksna i duboka priča o Sv. Savi je i priča o istoriji Srpske pravoslavne crkve. Kroz razgovor sa galerijom stručnjaka - istoričara, teologa, istoričara umetnosti, filozofa, istoričara književnosti i arheografa rasvetljavamo, tumačimo, potvrđujemo, stvaramo široki spektar saznanja o Sv. Savi, svetosavskom učenju, svetosavskom predanju, svetosavlju, o srpskom srednjem veku, književnosti i umetnosti koja je stvarana pod okriljem Crkve.

Emitira se na kanalima:

RTS3  

Bilo je na kanalima:

RTS2  RTS SVET  

Sljedeće epizode:

ponedjeljak
16:55
Savin vrt: Pravoslavni zakonici, ep. 3
utorak
01:05
Savin vrt: Pravoslavni zakonici, 3/5 ®
utorak
09:00
Savin vrt: Pravoslavni zakonici, 3/5 ®
PREPORUKE
  • Iz sehare

    image
    Dokumentarna edukativna emisija.
  • Dobar posao

    image
    Vremena su teška i krizna. Posao se teško dobija, a lako gubi. Više se ne bira, samo da se radi. Dokumentarno-obrazovni program Radio-televizije Vojvodine uradio...
  • Mayrs Magazin

    image
    Wissensmagazin von und mit Günther Mayr, der jede Woche die neuesten Erkenntnisse der Forschung vermittelt, Mythen, Gerüchte und Fake-News wissenschaftlich...
  • Priče iz lovišta

    image
    U seriji "Priče iz lovišta" uživat ćete i smijati se avanturama iskusnih i mladih lovaca, koji otkrivaju neke od najzanimljivijih lovačkih trenutaka.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.