Dan Vasser (Kevin McKidd) ugledni je novinar koji mirno živi u San Franciscu zajedno sa svojom obitelji, sve dok jednoga dana neobjašnjivo ne počne putovati kroz vrijeme, bez da tome zna uzrok i razlog. Na svojim putovanjima Dan vrši znatan utjecaj te promijeni živote ljudi koje na njima upozna, neke na bolje, ali neke i na lošije. Njegovi iznenadni, česti i neobjašnjivi nestanci stvaraju mu mnogo problema na poslu i kod kuće, a na jednome od putovanja ponovno se susretne sa svojom bivšom zaručnicom Livijom (Moon Bloodgood), za koju je bio uvjeren da je poginula u avionskoj nesreći, što dodatno zakomplicira njegov sretan život u sadašnjosti, sa suprugom Katie (Gretchen Egolf) i sinom Zackom (Charles Henry Wyson). Danov sumnjičavi brat Jack (Reed Diamond), inače policijski detektiv, ozbiljan je u namjeri otkrivanja pravog razloga bratovih nestanaka.
Danova putovanja kroz vrijeme naizgled se događaju potpuno slučajno, a jedina naznaka skorašnjeg skoka kroz vrijeme jest instinktivni osjećaj koji mu se javi u glavi samo nekoliko sekundi prije. Kada putuje kroz vrijeme, čini se kao da Dan odjednom nestane u svome vremenu, te se jednako tako odjednom pojavi u prošlosti u koju dolazi, i to u blizini osobe kojoj bi trebao pomoći, što mu ne polazi uvijek za rukom. Željan odgovora na brojna pitanja koja ga more, Dan će se dati u potragu za osobama koje bi mu ih mogle osigurati, a vrlo brzo će saznati kako nije jedini koji posjeduje ovu nesvakidašnju sposobnost.

Spajajući tajanstvenost, nepredvidljivost i startnu neobjašnjivost najboljih ostvarenja znanstvene fantastike s uvjerljivim, detaljnim i preciznim oslikavanjem obiteljskog života, ravnim onome iz cijelog niza aktualnih američkih odličnih serija, „Putnik“ je serija koja za sebe neće prikovati samo fanove ZF-a, nego i sve ljubitelje kvalitetno napisane i odlično odglumljene serije. Koristeći serijski okvir za postepeno razvijanje priče u kojem se postavlja jednako pitanja koliko i daje odgovora, autor Kevin Falls, najpoznatiji po produkcijskom radu na nezaboravnoj seriji „Zapadno krilo“, svakako je uvelike osvježio i obogatio žanr na koji se ovom prilikom odlučio. Na žalost, kako to često biva, unatoč odličnim kritikama i kultnom statusu kod žanrovskih poklonika, serija je otkazana nakon samo jedne sezone. S pozitivne strane, to znači kako trinaest snimljenih epizoda čini zaokruženu cjelinu, a opasnost da se serija u kasnijim stadijima razvodni ne postoji.

Bilo je na kanalima:

STAR Movies  STAR Crime  RTL  

PREPORUKE
  • Beležnica profesora Miškovića (2021)

    image
    Regionalni detektivski triler zalijepit će gledatelje pred ekrane zagonetnim zapletom, nesvakidašnjim likovima, natprirodnim elementima i neočekivanim obratima.
  • La Brea (2021)

    image
    Ogromna vrtača se misteriozno otvara u Los Angelesu, razdvajajući dio obitelji u neobjašnjivom iskonskom svijetu, zajedno s očajnom skupinom stranaca.
  • Slugterra (2012)

    image
    Petnaestogodišnji Eli Shane je normalni dječak kojemu je sve u životu sasvim obično; osim jedne stvari – dolazi iz obitelji Shane. Svaki član te obitelji je...
  • Izgubljeni (2004)

    image
    Grupa preživjelih na misterioznom otoku unatoč nesuglasicama mora udružiti snage kako bi preživjeli. Nakon niza misterioznih okolnosti, avion koji leti iz Sydneya...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.