Ribar ribi grize rep

Ribar ribi grize rep (2009)

Documentary | Croatia

Where to watch
Show not available in country

SEASON: 1

EPISODE: 1

SYNOPSIS

Dokumentarna serija nam otkriva sve tajne najboljih hrvatskih ribara: od sportskih lovaca na zubace iz Dubrovnika, pa do profesionalnih škampara s Kvarnera.
Oblikovana kao četverodnevno druženje sa 16 velemajstora udice, vrše, parangala i mreža, koji bez ustručavanja pred kamerama detaljno prikazuju svoje umijeće i trikove, serija "Ribar ribi grize rep" ujedno je i film za ljubitelje netaknute prirode i izvornog morskog ugođaja. Snimana s nekoliko kamera, kao i s podvodnom skrivenom kamerom, serija "Ribar ribi grize rep" daje suvremeni uvid u iskonsko nadmudrivanje između čovjeka i ribe. Dakako, na kraju će tu ribu pripremiti za jelo...
U prvom dijelu serije, među ostalim, susrest ćemo se i s legendarnim novinarom i ribarom Slobodanom Paparellom Papom, koji se na otvorenom moru Lastova u svom šaljivom tonu obračunava s divovskim kirnjama što žive na preko 100 metara dubine. Vidjet ćemo i kako izgleda mali parangal koji, iako postoji već tisućama godina, i dalje uspješno lovi najcjenjeniju bijelu ribu, a svoja znanja pokazat će i sportski lovci na orade, čija najmodernija oprema vrijedi tisuće kuna. Za kraj, pripremit ćemo ulovljene škampe na način glasovitog restorana iz Mošćeničke Drage.
Podvodni snimatelj: Tomislav Rataj

Photos

Ribar ribi grize repRibar ribi grize rep

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
  • Police Interceptors (2008)

    image
    Documentary series following the police intercept teams of Great Britain.
  • Trucking Hell (2018)

    image
    Following men and women working in the heavy recovery business, as they tackle jack-knifed lorries, crashed HGVs and roadside breakdowns.
  • Fashion Destination

    image
    A glamorous & entertaining journey into some of the world's exotic and fashionable destinations, with access to some of the best and hottest events, beautiful...
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.