poster

Dositej putnik prosvećenosti: Prvi udžbenici - Trst - Venecija

Dositej putnik prosvećenosti (2020)

Documentary | Serbia
Director: Valentina Delić

Where to watch
Show not available in country

SEASON: 1

EPISODE: 7 - Prvi udžbenici - Trst - Venecija

SYNOPSIS

Zašto se Srpski Sokrat, Dositej Obradović, u svojoj sedmoj deceniji života odlučuje da živi u Trstu? Kakvi su njegovi odnosi sa srpskom trgovačkom zajednicom? Sa kim se upoznaje u Trstu? Kakav ima naum? Zašto u Veneciji štampa svoju čuvenu pesmu pesmu „Vostani Serbie"? Zašto se uprkos finansijskom blagostanju koje je čekao čitav život, ipak odlučuje da krene dalje? Čiji poziv ne može da odbije?
Četvrti narator u seriji „Dositej putnik prosvećenosti" je pisac i reditelj, Zlatko Paković. U ovoj epizodi Pakoviću će pomoći da razume Dositejeve napore i planove u Veneciji i Trstu profesorka dr Marija Mitrović koja je predavala na univerzitetu u Trstu, profesor dr Aleksander Naumov sa univerziteta u Veneciji i Krakovu, jedan od najboljih poznavalaca istorije i kulture pravoslavnih Slovena, kao i dr Georgios Plumidis direktor Helenskog instituta za vizantijske i postvizantijske studije u Veneciji.

Photos

Dositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenosti

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Mother Angelica Live Classics (1983)

    image
    Flagship EWTN series hosted by Mother Angelica, mother-superior of a Franciscan cloistered monastery and the founder of EWTN network. Features Bible studies,...
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.