poster

A Porina dobiva...

A Porina dobiva... (2020)

Documentary, Music | Croatia

Where to watch
Show not available in country

SEASON: 1

EPISODE: 2

SYNOPSIS

Serija "A Porina dobiva..." ide dalje. Ove nedjelje zvijezda dokumentarnog filma je skladatelj, aranžer, dirigent i dobitnik Porina za životno djelo - Miljenko Prohaska.
Violinu je kao dječak zvao "biolina", došla mu je u ruke kad je imao osam godina i time dobio priliku ostvariti svoje dječačke snove o tome da postane violinist. To nisu bili jedini snovi ovog poznatog hrvatskog skladatelja. Želio je biti i svećenik, agronom, a čak i detektiv. Ovo su samo neke od zanimljivosti karaktera koje je u sebi čuvao Miljenko Prohaska. Kroz dokumentarni film saznat ćemo detalje iz njegovog života koje iznose, među ostalima i njegova kći Miljenka Prohaska Kragović, glazbeni novinar Davor Hrvoj, ali i njegova unuka Darka Kragović.
U dokumentarcu možemo vidjeti i neke stare Prohaskine snimke, ali i čuti kako je Gabi Novak istovremeno upoznala upravo Miljenka i Arsena, kako su najpoznatiji svjetski jazz-ansambli izvodili njegova djela u kalifornijskom Montereyu 1967. te kako je napravio aranžman za prvu hrvatsku rock operu Gubec-beg.

Photos

A Porina dobiva...A Porina dobiva...A Porina dobiva...A Porina dobiva...A Porina dobiva...A Porina dobiva...

Reviews


No reviews

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.