poster

Čas anatomije

Čas anatomije (2016)

Culture | Serbia

Where to watch
Show not available in country

SYNOPSIS

Avangardne prakse u svim oblastima umetnosti, nastavak industrijskog razvoja, razvoj tehnologije, uspon buržoazije ali i radničke klase i, najveća svetska tragedija, početak Prvog svetskog rata.
Novo izdanje Časa anatomije pravi malu poredbenu analizu početka dvadesetog veka koji je svetu doneo svoje "darove" i podseća na sada već mali jubilej 21. veka.
Pitanje je sledeće: šta se značajno u kulturi i društvu desilo od 2000/2001. do sada aktuelne 2020. Ako je početak dvadesetog veka doneo kontinuitet nekih dobrih pojava i praksi 19. veka, šta je sa tezom da je naše doba polje diskontinuiteta, da živimo na velikom raskršću zabrinuti za budućnost i nedovonjno informisani o prošlosti... rečju, koji su darovi 21.veka?
U emisiji o tome razgovoaraju profesorka Fakulteta dramskih umetnosti Milena Dragićević Šešić, pisac Slobodan Vladušić i esejista Kristijan Eker.
Urednice emisije: Marija Nenezić i Jasmina Vrbavac
Realizatorka: Maja Mandić

Photos

Čas anatomijeČas anatomije

Reviews


No reviews
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.